Investeringen van Volkswagen in een Amerikaanse autofabriek lopen het risico verstoord te worden door mogelijke handelsbelemmeringen van de Amerikaanse regering.

Volkswagen heeft duidelijkheid nodig van de Amerikaanse regering, vertelde Herbert Diess, hoofd van het merk Volkswagen, meldt persbureau Bloomberg donderdag.

Volkswagen is van plan om de capaciteit van een locatie in Tennessee volledig te gaan benutten en overweegt ook om er elektrische auto’s te gaan fabriceren. Maar al deze plannen hangen af van signalen van de Amerikaanse regering. "Het is een achtbaan van emoties geweest", verklaarde Diess.

Naar verluidt heeft Donald Trump, de Amerikaanse president, achter de schermen geklaagd over het handelstekort van de Verenigde Staten tegenover Duitsland. Vooral de Duitse autosector zou het hebben moeten ontgelden. Trump dreigde een stokje te steken voor de verkoop van Duitse auto’s in de VS.

Eventuele handelsbelemmeringen zijn een risico voor Volkswagen. Het concern produceert weliswaar de Passat en de Atlas in de Amerikaanse plaats Chattanooga, maar veel van de voertuigen die worden verkocht in de VS, worden geïmporteerd.