ARNHEM - Supermarkteigenaar CoopCodis gaat in zijn winkels groene stroom verkopen. Het concern, onder meer uitbater van de Coop-supermarkten en de Volumemarkt, heeft daarvoor met de Almelose energieleverancier Energy XS een overeenkomst gesloten. Dat meldde het vakblad Distrifood zaterdag.
CoopCodis

Coop is de eerste supermarktketen in Nederland waar consumenten ook terechtkunnen voor stroom. Vanaf 17 juni kunnen klanten naast de aardappelen en melk ook hun milieuvriendelijke stroom vinden in de zestig Coop-supermarkten.

De andere winkels van Coop gaan daar pas toe over als zij tot Coop-vestiging zijn omgebouwd. Dat moet op zijn laatst over twee jaar het geval zijn, aldus het blad.

Klantenkaarthouders van Coop krijgen korting bij de aanschaf van de groene stroom. De supermarktorganisatie verwacht dat circa de helft van de 250.000 kaarthouders gebruik zal maken van de nieuwe dienst.

In september kondigde de NWO, de overkoepelde organisatie van ruim honderd natuurvoedingswinkels, al aan groene stroom te gaan verkopen.