AMSTERDAM - De verwijdering van PVC-producent EVC van de effectenbeurs in Amsterdam is nakend, nu de Britse chemiegroep Ineos het bod gestand doet op het in Eijsden gevestigde bedrijf. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Om zover te kunnen komen moest Hawkslease Finance Company, de financieringsmaatschappij van Ineos, afgelopen december het bod verhogen van 3,50 euro naar 4,45 euro per aandeel. Op dat moment hadden de Britten 85,9 procent van de aandelen in handen. Met het verhoogde bod is nog eens 6,1 procent van de uitstaande aandelen aangemeld. Het bod zou gestand worden gedaan wanneer 95 procent van de aandelen zou zijn aangemeld.

In eerste instantie had Ineos 1,60 euro per aandeel geboden voor het kwakkelende EVC. Een groep aandeelhouders vond dat veel te laag omdat het bedrijf beter was gaan draaien.

Het belang van de Britten in EVC is inmiddels uitgekomen op 92,3 procent. De procedure die moet leiden tot het schrappen van de beursnotering wordt zo snel mogelijk in gang gezet, aldus Hawkslease dinsdag.