AMSTERDAM - Pierre-Jean Sivignon wordt de nieuwe financiëel-directeur (CFO) van Philips. Het elektronicaconcern heeft de benoeming van de 48-jarige Fransman maandag bekendgemaakt. Sivignon is momenteel CFO van Faurecia, een onderneming die auto-onderdelen maakt.

Hij volgt Jan Hommen op, die per 1 mei 2005 met pensioen gaat. Hommen is acht jaar lang de financiële topman geweest bij de onderneming.

Bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee neemt Hommens verantwoordelijkheid over voor de divisie medische systemen, die na de consumentenelektronica de grote omzetmaker is. De benoeming van Sivignon moet nog worden voorgelegd aan de aandeelhouders.

Van Splunter

Philips kondigde tevens aan dat Johan van Splunter, die de divisie huishoudelijke apparaten en persoonlijke verzorging (DAP) leidt, per 1 april van dit jaar met pensioen gaat. Zijn opvolger wordt Andrea Ragnetti, de huidige directeur van de marketingdivisie en sinds twee jaar lid van de raad van bestuur van Philips. Ragnetti zal zijn huidige en nieuwe functie straks combineren.