Economie OESO-landen groeit minder hard in eerste kwartaal

De economische groei van de OESO-landen is in het eerste kwartaal een stuk lager uitgevallen dan in de drie maanden daarvoor.

In het eerste kwartaal van 2017 groeide de economie van deze groep landen met 0,4 procent, meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag. In de laatste drie maanden van vorig jaar was de groei op kwartaalbasis nog 0,7 procent.

Met name in het Verenigd Koninkrijk groeide de economie minder hard: van 0,7 procent in het vierde kwartaal van 2016 naar 0,3 procent in het eerste kwartaal van dit jaar.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten nam de groei af van 0,5 procent naar 0,2 procent. Ook de Franse economie groeide met 0,3 procent minder hard dan in het voorgaande kwartaal (0,5 procent).

Maar in Duitsland (0,6 procent) en Japan (0,5 procent) was de economische groei juist 0,2 procentpunt hoger dan eind 2016.

Stabiel

In vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar was de economische groei in het OESO-gebied met 2 procent stabiel.

Van de zeven grootste OESO-landen groeide het Verenigd Koninkrijk op jaarbasis het hardst (2,1 procent). De VS en Duitsland volgen met respectievelijk 1,9 en 1,7 procent.

Italië en Frankrijk, die ook tot de zogenoemde Major Seven behoren, groeiden met percentages van 0,8 procent het minst.

 

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie