'Nieuwe strategie Blokker ging gepaard met problemen'

De nieuwe strategie bij Blokker ging gepaard met allerlei problemen. Zo duurde het vanwege een reorganisatie bij de inkooporganisatie maanden voordat de nieuwe producten die Blokker wilde invoeren ook daadwerkelijk in de winkels lagen

Eind vorig jaar lag 30 procent van de producten helemaal niet in de schappen, zo meldt EenVandaag op basis van documenten die het programma in het bezit heeft.

"De ellende was vele malen groter dan door iedereen werd verondersteld", verklaart een anoniem directielid. "Blokker was een huis aan het bouwen waarvan de fundering niet deugde." Het concern bevestigt aan EenVandaag dat er problemen waren met de vernieuwing. Volgens bronnen gaat het Blokker Holding volgende maand dramatische jaarcijfers publiceren.

Uit de stukken blijkt verder dat de raad van commissarissen van Blokker een extern adviesbureau had ingeschakeld om de nieuwe strategie tegen het licht te houden.

Eind 2016 was al duidelijk dat er iets moest gebeuren vanwege de achterblijvende resultaten van het bedrijf. De consultants noemden de nieuwe strategie "een sprookje" en adviseerden om er direct mee te stoppen. 

Eerder deze week werd bekend dat de holding honderd vestigingen van de keten Blokker zal sluiten en alleen verder gaat met Blokker en Marskramer als franchiseformule. De ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker staan in de etalage.

Lees meer over:
Tip de redactie