TOULOUSE - De onthulling dinsdag van het nieuwe megavliegtuig van Airbus, de A380 , is ook een beetje een Nederlands feest. In de A380 zitten aardig wat Nederlandse materialen en onderdelen. Het belangrijkste is toch wel het lichtgewicht laminaat glare. Zonder dit door de TU Delft ontwikkeld materiaal was de superjumbo waarschijnlijk te zwaar geworden om rendabel te zijn.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Glare is het resultaat van tientallen jaren onderzoek van de TU Delft. Eind jaren zeventig kwam de universiteit na een gesprek met KLM op het idee een materiaal te ontwikkelen dat sterk maar toch licht was. De bedoeling was de onderhoudskosten van luchtvaartmaatschappijen flink te verlagen.

Het team van de TU Delft besloot de beste eigenschappen van aluminium en vezels te combineren door ze aan elkaar te lijmen "als een soort lasagna", zei toenmalig leider professor Boud Vogelesang. Het project begon kleinschalig in het laboratorium van de universiteit. Uiteindelijk kwam er steun van Akzo Nobel en de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa. Toen Akzo Nobel zijn vezeldivisie afstootte, stapte Stork in het project.

De grote doorbraak kwam in 2001, toen Airbus aankondigde glare voor een groot deel van de romp van de A380 te gebruiken. Het gaat om het deel tussen de cockpit en de vleugel en het gedeelte net voor de staart. Dit zijn essentiële delen die tijdens de vlucht het meest worden belast. Stork produceert het materiaal in zijn fabriek in Papendrecht.

Zonder glare zou de A380 volgens Vogelesang wel gevlogen hebben, maar zou het vliegtuig economisch veel minder aantrekkelijk zijn geweest. "Zonder het laminaat zouden er minder passagiers meekunnen en zou de A380 meer brandstof hebben verbruikt." Glare is minder gevoelig voor corrosie en metaalmoeheid dan aluminium. Ook is het 15 tot 20 procent lichter.

Naast glare zorgt Stork ook voor de bekabeling voor een deel van de A380. Verder levert de onderneming onderdelen voor thermoplast, een soort laminaat. Koninklijke Ten Cate is ook bij de productie van thermoplast betrokken.

Nederland is al met al maar een kleine speler in de luchtvaartindustrie. "Als je klein bent, moet je goed zijn anders red je het niet. De industrie moet afhankelijk van je zijn", stelt Vogelesang. Met materialen als glare en thermoplast moet dat volgens hem lukken.

De A380 wordt dinsdag met veel bombarie onthuld. Airbus heeft ongeveer 4500 mensen uitgenodigd, onder wie de politiek leiders Blair, Chirac, Schröder en Zapatero van de landen die deelnemen in Airbus. Vogelesang is als eregast aanwezig. De A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld en heeft een actieradius van 15.000 kilometer.