Het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis gaat investeren in Wayne Parker Kent. Dat heeft het snelgroeiende Amsterdamse digitale mediabedrijf maandag bekendgemaakt, zonder financiële details te noemen.

De eigenaar van onder meer NRC Handelsblad en mogelijk binnenkort ook De Telegraaf heeft ingetekend op een kapitaalverhoging om zo de groeiplannen van Wayne Parker Kent te ondersteunen.

Wayne Parker Kent is het bedrijf achter onder meer NSMBL.nl, Culy.nl, Manners.nl en Famme.nl. De onderneming bestaat nu bijna zeven jaar en telt inmiddels vijftien merken, waarmee maandelijks zo’n acht miljoen Nederlanders worden bereikt. Ook is het bedrijf eigenaar van marketingbureau WPK The Agency.

Topman Slaven Mandic van Wayne Parker Kent is blij met de Belgische uitgever als strategische partner. ''Mediahuis laat keer op keer zien dat je van kranten ook krachtige en winstgevende digitale nieuwsmerken kan maken. Met deze samenwerking en zijn recente bod op de Telegraaf Media Groep (TMG) bewijst Mediahuis nogmaals hoe sterk ze willen investeren in de Nederlandse markt.''