Omzet TUI stijgt in Benelux dankzij toename van klanten

Het internationale reisconcern TUI ziet de omzet vanuit Nederland, België en Luxemburg met 7 procent stijgen in de eerste zes maanden van dit jaar dankzij 3 procent meer klanten.

In totaal zag het Duitse moederconcern van onder meer Kras Reizen en het voormalige Arke zijn omzet in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar met ruim 3 procent stijgen, naar bijna 6,4 miljard euro.

Die groei komt onder meer op het conto van de divisie hotels en resorts en de cruisetak van het concern, maakt TUI maandag bekend bij de publicatie van de halfjaarcijfers. 

Turkije

Het reisconcern ziet zoals eerder gemeld nog altijd een tanende interesse in reizen naar Turkije en Noord-Afrika. Vakantiegangers mijden die regio's nog altijd als gevolg van eerdere aanslagen en politieke onrust.

Tegenover de krimp in Noord-Afrika en Turkije, ziet TUI een stijgende vraag naar vakanties in onder meer Spanje en Griekenland.

Ook Cyprus, Kaapverdië, het Caribisch gebied en de Canarische eilanden winnen als reisbestemmingen aan populariteit. Qua boekingen voor het zomerseizoen doet TUI het naar eigen zeggen beter (plus 4 procent) dan een jaar eerder.

Verder profiteert TUI naar eigen zeggen van stevige kostenbesparingen. Het bedrijf handhaafde zijn eerder uitgesproken verwachting dat het volledige boekjaar wordt afgesloten met een groei van het bedrijfsresultaat voor eenmalige posten met minstens 10 procent.

Lees meer over:
TUI

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie