FRANKFURT - Het overnamebod van de Deutsche Börse op de Londense effectenbeurs (LSE) is onder vuur komen te liggen van eigen aandeelhouders.

Het beleggingsfonds TCI, dat een belang van 5 procent heeft in de beurs van Frankfurt, vindt het voorgenomen bod van 1,35 miljard pond sterling (1,94 miljard euro) te hoog. Ook het Amerikaanse fonds Atticus Capital met een belang van 2 procent is tegen de overname, zo zegt het in de Financial Times van maandag.

Volgens het 'hedgefonds' TCI is de biedprijs onevenredig hoog. "De eventuele opbrengsten vallen in het niet bij de kosten van een overname", aldus een verklaring. Het bedrijf ziet liever dat Deutsche Börse voor 389 miljoen euro aan de eigen aandeelhouders teruggeeft.

Het op de Kaaimaneilanden gevestigde TCI heeft Deutsche Börse gevraagd een buitengewone aandeelhoudersvergadering uit te schrijven om het bod op de LSE te blokkeren.

De strijd rond de LSE is al een paar weken gaande. Het Duitse bod van 1,35 miljard pond in december werd door Londen afgewezen als te laag. Daarop klopte ook Euronext op de deur. Euronext, uitbater van de beurzen in Parijs, Amsterdam, Brussel en Lissabon, heeft nog geen formeel bod gedaan op de LSE.

Om te voorkomen dat Euronext en de LSE eerder overeenstemming bereiken, komt de raad van commissarissen van Deutsche Börse maandag bijeen om een verhoogd bod van 1,5 miljard pond sterling (2,2 miljard euro) te bespreken.

Na het nieuws over de bezwaren van beide aandeelhouders tegen de overname van de LSE steeg het aandeel Deutsche Börse maandagmorgen met meer dan 3 procent. De koers van het aandeel LSE daalde met ruim 2 procent.