'Economische wereld went aan beleid van Trump'

De wereld raakt steeds meer vertrouwd met de economische agenda van president Donald Trump. Dit zei Trumps minister van Financiën Steven Mnuchin zaterdag op een conferentie van de G7 in het Italiaanse Bari.

De bewindsman zei dat zijn land helemaal niet protectionistisch wil zijn, maar dat wel is, als er oneerlijk geconcurreerd wordt.

Mnuchin sprak ook geruststellende woorden over het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsverdrag (Nafta). Hij zei dat hij al inleidende gesprekken met Canada en Mexico over Nafta heeft gevoerd. Hij heeft hoop dat ze er wel uit komen in de onderhandelingen over verandering van het verdrag. Het handelsverdrag geldt voor de drie landen sinds begin 1994.

Trump is een fervent tegenstander van Nafta. Hij houdt het verantwoordelijk voor het verlies van industrieën en banen in de VS. Trump heeft ook andere handelspartners zoals China en Duitsland beschuldigd van handelspraktijken die schadelijk zijn voor de VS.

Later deze maand is er op Sicilië een topconferentie van de G7. De G7 stamt uit 1975 en is een overleggroep van Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan en de VS. De EU schuift sinds 1981 ook aan.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie