AMSTERDAM - Het post- en logistiekconcern TPG gaat volgend jaar in zijn geheel verder onder de naam TNT. Tegelijkertijd zal de huiskleur van de Nederlandse postactiviteiten veranderen, van het traditionele rood naar het oranje van TNT. TPG zegt met TNT een krachtiger merk in huis te hebben om nieuwe klanten aan te trekken.

Op termijn zal volgens een woordvoerder van het concern ook de kleur van de brievenbussen oranje worden, evenals de kleding van de postbodes. Bij TPG bestaat het besef dat die stap "revolutionair" is, aldus de woordvoerder. "Oranje is dan de beste kleur die we hadden kunnen kiezen. Deze geeft toch een verbondenheid van nationale trots."

Beperkt

TPG trekt voor de gehele operatie drie jaar uit. Het concern raamt de extra kosten op 8 tot 10 miljoen euro. "Dat is beperkt vergeleken met de jaaromzet van 12 miljard euro van onze groep", stelt de zegsman. "We zullen vooral natuurlijke vervangingsmomenten benutten."

De naamswijziging kan al rekenen op koninklijke goedkeuring. Koningin Beatrix heeft ingestemd met het predikaat 'Koninklijke' voor TNT Post in Nederland, aldus TPG.

Zegen

De aandeelhouders van TPG moeten nog hun zegen uitspreken over de nieuwe naam. Het postconcern hoopt statutair vanaf 8 april dit jaar als TNT N.V. te kunnen opereren. Volgend jaar moeten alle post-, express- en logistiekactiviteiten de naam dragen. Buiten Nederland doet TPG dat al grotendeels.