Unilever neemt belang in Amerikaans voedselbedrijf

De investeringstak van Unilever neemt een belang in de Amerikaanse maaltijdpakbezorger Sun Basket. Samen met twee andere investeerders investeert Unilever 9,2 miljoen dollar.

Dat schrijft persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden. Ook zou maaltijdbezorger Sun Basket dit inmiddels zelf hebben bevestigd, zo stellen verscheidene Amerikaanse media.

De andere twee genoemde investeringspartijen zijn Baseline Ventures en Founders Circle Capital. Sun Basket is bezig met een investeringsronde, waarvoor nu 24,2 miljoen dollar heeft opgehaald. In totaal heeft het Amerikaanse bedrijf 52 miljoen dollar opgehaald.

Sun Basket

Sun Basket uit San Francisco werkt met uitsluitend glutenvrije en vegetarische producten. Het concern wil de investering gebruiken om op nationaal niveau op te schalen.

Daarnaast wil het bedrijf investeren in automatisering van zijn distributie, om uiteindelijk meer gepersonaliseerde maaltijdopties aan te kunnen bieden.

Sun Basket zou de Bank of America en investeringsbank Jefferies hebben ingeschakeld om toe te werken naar een beursemissie van 1 miljard dollar. Dit stellen ingewijden aan Bloomberg, die anoniem wensen te blijven.

Unilever

Voor Unilever is dit opnieuw een investering in een voedselbedrijf dat werkt met natuurlijke producten. Afgelopen maand kocht het bedrijf Sir Kensington's voor 40 miljoen dollar. Dit concern produceert op natuurlijke basis geproduceerde ketchups en mayonaises.

Unilever kreeg eerder dit jaar te maken met een vijandig overnamebod van Kraft Heinz. Met deze investeringen lijkt Unilever zijn eigen weerbaarheid te willen versterken.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie