Verzekeraar Aegon boekt hogere winst

Aegon heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder. 

De kapitaalbuffer bleef daarbij op peil, maar moet in ieder geval in Nederland verder worden versterkt, meldde de verzekeraar donderdag.

Aegon komt bij de cijfers van het tweede kwartaal met concrete plannen voor het versterken van de kapitaalpositie in Nederland, stelde bestuursvoorzitter Alex Wynaendts.

Dan wordt ook gemeld wat de resultaten zijn van bezuinigingsmaatregelen die in de afgelopen tijd al zijn genomen.

Kapitaalbuffer 

De kapitaalbuffer van Aegon verbeterde afgelopen kwartaal in Nederland licht ten opzichte van eind 2016, dankzij de iets hogere rente. In samenspraak met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) wordt echter gekeken hoe de financiële positie structureel kan worden verbeterd door risico's te verminderen, activiteiten te optimaliseren en meer kapitaal vanuit de holding beschikbaar te maken. ''Alle opties'' liggen nog op tafel, zei Wynaendts in een toelichting.

Aegon zag zijn nettowinst vorig kwartaal mede door boekhoudkundige meevallers oplopen naar 378 miljoen euro, tegen 143 miljoen euro een jaar eerder. De onderliggende brutowinst verbeterde met 6 procent naar 488 miljoen euro.

De verzekeraar profiteerde afgelopen tijd van bezuinigingen in de Verenigde Staten en de aantrekkende aandelenmarkten. Verder verbeterden de resultaten in Azië en hielp de opmars van de dollar een handje. Op de Amerikaanse markt liep de brutowinst met 10 procent op, terwijl die in Europa stabiel bleef.

Lees meer over:
Tip de redactie