Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis blijft worstelen met de moeilijke omstandigheden op de offshore-energiemarkt. 

Daardoor is de omzet in het eerste kwartaal gedaald. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Er werden geen concrete cijfers gemeld in het bericht. Bij de publicatie van de jaarcijfers in maart waarschuwde Boskalis al dat 2017 een lastig jaar zou worden, met aanhoudend lagere werkvolumes en druk op de bezetting en marges door de zwakte bij de activiteiten op zee.

Volgens Boskalis verliep het eerste kwartaal in lijn met deze prognoses. Wel zag de onderneming de orderportefeuille groeien, mede dankzij enkele grote baggeropdrachten.

Prognose

Boskalis waagt zich nog niet aan een concrete prognose voor de resultaten in heel 2017. Het is volgens het bedrijf echter wel duidelijk dat de nettowinst, aangepast voor afwaarderingen, lager zal uitvallen dan in 2016.

Het bedrijf is een programma begonnen om de kosten op het hoofdkantoor te verlagen. Daar zal spoedig meer bekend over worden gemaakt.

Eerder werden al veel banen geschrapt en schepen uit de vaart gehaald om de moeilijke marktcondities het hoofd te bieden.