Stern Groep profiteert van aantrekkende autoverkopen

Autobedrijf Stern Groep heeft vorig kwartaal geprofiteerd van de aantrekkende autoverkopen in Nederland. Het beursgenoteerde dealer- en leasebedrijf boekte meer winst dan een jaar eerder, op een hogere omzet.

Het bedrijf zag zijn verkopen van nieuwe personenwagens met een kwart oplopen naar 6.881 auto's. Die groei was in lijn met de stevige vooruitgang in de hele Nederlandse automarkt, die een jaar eerder nog werd geremd door nieuwe belastingregels. Het marktaandeel van de dealers van Stern bleef nagenoeg stabiel, op bijna 6 procent.

Stern zag zijn omzet vorig kwartaal met 10 procent oplopen naar 313,3 miljoen euro. De nettowinst werd nagenoeg verdubbeld, tot 4 miljoen euro.

Stern werkt sinds vorig jaar aan zijn nieuwe strategie, waarbij het bedrijf zich minder richt op de dealeractiviteiten en meer op zijn goed renderende leasedivisie. De eerste resultaten hiervan worden in de loop van dit jaar verwacht.

De prestaties van het eerste kwartaal zijn volgens bestuursvoorzitter Henk van der Kwast "tevredenstellend"
en geven volgens hem vertrouwen voor de rest van het jaar.

Het bedrijf sloot in het eerste kwartaal bijna 3 procent meer leasecontracten dan een jaar eerder. Daarbij liep het resultaat van onderdeel leasedivisie stevig op, dankzij de groei van de vloot, lagere rentelasten en een beter verzekeringsresultaat.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie