La Place gaat de restaurants in de warenhuizen van Hudson's Bay runnen, maken de twee partijen maandag bekend.

De Nederlandse restaurantketen begint met de eerste negen locaties van Hudson's Bay, die in het derde kwartaal van dit jaar hun deuren zullen openen. Alleen de vestiging in Amsterdam krijgt een ander restaurant.

La Place was voorheen in de warenhuizen van V&D te vinden. "We zijn erg blij dat we, samen met onze nieuwe partner Hudson’s Bay, weer terug kunnen keren naar bekend terrein; de vele binnensteden van Nederland", zegt Bart van den Nieuwenhof van La Place.

Volgens Van den Nieuwenhof wordt met de opening van de nieuwe restaurants de groei onderstreept die de keten in Nederland voor ogen heeft. 

Het was al langer bekend dat Hudson's Bay in gesprek was met La Place en zijn nieuwe eigenaar, supermarktconcern Jumbo. 

Distributiecentrum

Hudson's Bay kondigde verder de komst van een distributiecentrum in Mijdrecht aan. Dit zal naar verwachting vanaf mei de eerste bevoorrading ontvangen voor zowel de winkels als de online bestellingen.

Hudson's Bay opent dit jaar vestigingen in Almere, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Veel van deze zaken komen in panden waarin voorheen V&D-winkels gevestigd waren.

Het bedrijf is inmiddels van start gegaan met het werven van achttienhonderd medewerkers voor de eerste tien vestingen. Uiteindelijk wil het warenhuisconcern twintig vestigingen openen in Nederland, waaronder een aantal filialen van de formule Saks OFF 5TH.