NAARDEN - Drs. Ronald Goes (39) wordt bestuursvoorzitter van Talpa Media Holding, het bedrijf van mediaondernemer John de Mol. Hij zal bovendien de start begeleiden van de door Talpa op te zetten tv-zender en gaat daarom ook de functie van algemeen directeur bij dat televisiestation vervullen. Dat meldde Talpa woensdag.

Goes werkt al sinds 1991 in de wereld van commerciële televisie. In 1995 stond hij aan de wieg van SBS Broadcasting. Daar werkte hij als zakelijk directeur en als lid van de raad van bestuur. Op managementniveau is hij betrokken geweest bij het opzetten van vijf commerciële tv-zenders: RTL5, Yorin, SBS6, Net5 en Veronica.

In 2001 stapte hij over naar productiebedrijf Endemol, maar eind 2004 kondigde hij daar zijn vertrek aan om "aan een nieuwe uitdaging" in zijn carrière te kunnen beginnen.

John de Mol

Goes ziet die uitdaging bij Talpa. "De visie van Talpa op de convergentie van radio, televisie, computer en telefoons spreekt mij enorm aan. Daarnaast vind ik het inspirerend om weer met John de Mol te kunnen werken, dat mag duidelijk zijn."

Met de komst van Goes naar Talpa is het managementteam van de nieuwe tv-zender, waarvan de naam nog niet bekend is, compleet. Commercieel directeur is Ton Rozestraten (43), programmadirecteur is Remko van Westerloo (37) en Gert Grolleman (35) mag zich zakelijk directeur noemen.