De topman van Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, verwacht dat de groei van Londen als financieel centrum zal stagneren na een Brits vertrek uit de Europese Unie.

Gevraagd door de BBC of de stappen die in de afgelopen dertig jaar zijn gemaakt, tenietgedaan zullen worden zei hij: “Ik denk niet dat het teruggedraaid zal worden. Het zal stagneren en mogelijk worden er stappen achteruit gezet. Het hangt simpelweg af van heel veel dingen waar we onzeker over zijn en ik weet dat er onzekerheid is op dit moment.”

Na een Brexit kunnen er mogelijk geen financiële diensten worden aangeboden vanuit Londen voor ondernemingen op het Europese vasteland. Veel banken en andere financiële partijen zijn van plan om onderdelen te verhuizen naar Europese steden zoals Frankfurt en Parijs.

Blankfein vertelt dat hij het liefst een implementatieperiode zou zien van een paar jaar, zodat banken tijd hebben om de bedrijfsvoering aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Goldman Sachs heeft zelf een noodplan om onderdelen van de bank te verplaatsen afhankelijk van de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen.

Eerder meldde Richard Gnodde, directeur van de internationale tak van Goldman Sachs, dat enkele honderden posities verdwijnen in Londen nog voordat er een akkoord komt.