De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft in het eerste kwartaal een voortvarende start van het jaar gekend. Het sportwagenmerk zegt recordresultaten in de boeken gezet te hebben. 

Het werd hierbij geholpen door een sterke vraag naar modellen als de LaFerrari Aperta, GTC4Lusso en F12tdf.

De wereldwijde verschepingen gingen in de eerste drie maanden met ruim 6 procent omhoog tot 2003 bolides. Volgens Ferrari was in alle regio's van de wereld sprake van een gestegen verkoop, waarbij met name de grote Europese automarkten het prima deden.

Winstsprong

De omzet klom met 22 procent tot 821 miljoen euro en de nettowinst sprong met 60 procent omhoog naar 124 miljoen euro. Het beursgenoteerde Ferrari verwacht heel dit jaar circa 8400 sportauto's te leveren aan klanten en een omzet van meer dan 3,3 miljard euro te boeken.

Ferrari viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag. Het merk werd in 2015 afgesplitst van autoconcern Fiat Chrysler en naar de beurs gebracht. In de afgelopen twaalf maanden is de koers van het aandeel Ferrari sterk gestegen en de marktwaarde van Ferrari bedraagt nu ongeveer 13,6 miljard euro.

Milieukwestie

Eerder deze week liet Ferrari aan tijdschrift Autoweek weten dat het ondanks milieueisen vasthoudt aan zijn V12-machines met twaalf cilinders.