NEW YORK - Het Amerikaanse mediaconcern News Corporation van de zakenman Rupert Murdoch wil de aandelen van de Fox Entertainment Group kopen die het nog niet in handen heeft.

News Corporation maakte maandag bekend te willen betalen met aandelen. De transactie heeft een waarde van ongeveer 7 miljard dollar, zo schreef het Amerikaanse dagblad The New York Times maandag op zijn website.

Door de aankoop krijgt News Corporation een eenvoudiger structuur. Ook komt Murdoch in een betere positie om via Fox Entertainment Group zaken te doen omdat hij nu eigenaar van de gehele onderneming is. News Corporation bezit naast Fox onder meer dagbladen, tv-stations en satellietzenders.

News Corporation had al 82 procent van de aandelen van Fox. Tot de Fox-group behoren onder meer het Amerikaanse televisienetwerk Fox, verscheidene tv-zenders en de Hollywood-studio 20th Century Fox.

Rupert Murdoch verruilde negentien jaar geleden zijn Australische nationaliteit voor de Amerikaanse. Onlangs bracht hij News Corporation over naar de Verenigde Staten en verhuisde zijn belangrijkste beursnotering vanuit Australië naar New York.