Goldman Sachs verwacht in 2018, voorafgaand aan de Brexit, te starten met het verhuizen van personeel van de vestigingen in Londen naar andere kantoren binnen de Europese Unie.

Een directeur van de Amerikaanse bank vertelt aan persbureau Bloomberg dat werknemers worden verplaatst naar onder andere Madrid, Milaan en Parijs. Dit jaar worden de plannen over welke afdelingen waar naartoe gaan verder uitgewerkt.

De bank overweegt van Frankfurt de Europese basis te maken. Het bedrijf zou tot duizend werknemers kunnen verplaatsen. Naar verluidt staat Londen op het punt tienduizend banen in de financiële sector te verliezen door het Britse vertrek uit de Europese Unie.

Parijs 

Zo is de Britse bank HSBC van plan om duizend medewerkers in de komende twee jaar naar Parijs te verhuizen. UBS-directeur Sergio Ermotti klaagde vrijdag dat de Britse regering er niks aan doet om de financiële sector in het Verenigd Koninkrijk te houden.

De banken hebben te maken met veel onzekerheid. Als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt, wordt het waarschijnlijk moeilijker om diensten aan te bieden aan partijen in de EU. Maar wanneer dat moment komt, is vooralsnog onbekend.