AMSTERDAM - Automatiseerder PinkRoccade mag het boekenonderzoek van branchegenoot Getronics doorspelen aan diens rivaal Ordina. Dat heeft een woordvoerder van Getronics vrijdag gezegd. Getronics en Ordina zijn elkaars tegenstander in de strijd om de overname van PinkRoccade.

"We vinden het geen probleem als PinkRoccade het materiaal doorspeelt aan Ordina", zei een woordvoerder van Getronics. "We willen graag snelheid in het proces brengen en de onduidelijkheid zo snel mogelijk wegnemen." PinkRoccade mag alleen de informatie van de accountants doorgeven. "Onze eigen bevindingen gaan niet mee."

PinkRoccade, dat 7100 medewerkers telt, vindt zichzelf te klein om zelfstandig door te gaan. De automatiseerder had eind vorig jaar al overeenstemming bereikt met Getronics. Ordina gooide echter roet in het eten. De onderneming is bereid om 20 miljoen euro meer te bieden dan de 350 miljoen euro van zijn opponent.

Onder druk van grootaandeelhouders, waaronder de Nederlandse staat, moest PinkRoccade Ordina een boekenonderzoek toestaan, waarvan de voorbereidingen inmiddels in volle gang zijn. Ordina verwacht over enkele weken een definitief besluit te nemen over de overname.

PinkRoccade reageerde vrijdag neutraal op het aanbod van Getronics. "We zullen het meenemen in de afspraken die we met Ordina maken over het boekenonderzoek", zei een woordvoerster.