Donald Trump heeft de leiders van Canada en Mexico woensdag uitgelegd dat hij niet uit het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord (NAFTA) wil stappen. 

Volgens het Witte Huis wil Trump slechts de voorwaarden heronderhandelen. In telefoongesprekken met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en de Canadese premier Justin Trudeau zei de Amerikaanse president dat hij niet zomaar een einde maakt aan NAFTA.

Het Witte Huis beschrijft de sfeer van de gesprekken als "plezierig en productief." Trump voegde daar in een verklaring nog de volgende woorden aan toe: "Het is voor mij een eer om NAFTA aan te passen door middel van heronderhandelingen met Canada en Mexico. Uiteindelijk zullen alle drie de landen hier voordeel van hebben."

De Amerikaanse president Donald Trump noemde het NAFTA-akkoord met Canada en Mexico volgens Politico vorige week nog "erg, erg slecht" voor de Verenigde Staten. "We gaan een paar grote veranderingen aanbrengen of we gaan NAFTA voor altijd lozen", stelde Trump tijdens een toespraak.