De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin heeft woensdag bevestigd dat de regering-Trump de vennootschapsbelasting wil verlagen naar 15 procent. 

Mnuchin zei dat de parlementariërs het grotendeels eens zijn met de door president Trump beloofde belastinghervormingen. Dat was volgens de minister het resultaat van een ''erg succesvolle bijeenkomst'' dinsdagavond.

De algemene uitgangspunten van het herzieningsvoorstel worden later op de dag bekend. Mnuchin liet alvast weten dat het om de grootste belastingverlaging en hervorming in de Amerikaanse geschiedenis gaat, als onderdeel van de sterk gevoelde noodzaak de economie aan te jagen.

De doelstelling is een jaarlijkse groei van 3 procent. Vooral kleine bedrijven en eenmanszaken moeten gaan profiteren van de voorgestelde maatregelen. Deze zijn niet bedoeld als vluchtroute voor de rijken.

Werknemers

Ook werknemers gaan erop vooruit. Amerikaanse ondernemingen die winst maken in het buitenland hoeven in de plannen van Trump minder af te dragen, slechts 10 procent, als ze die terug laten vloeien naar de VS. Mnuchin zei te hopen op brede steun in het Congres.

De Republikeinse voorzitter van het Huis, Paul Ryan, toonde zich eveneens optimistisch. ''We hebben een voorproefje gekregen. Dat beviel ons. We zitten op dezelfde golflengte. Over 80 procent zijn we het eens, voor de resterende 20 procent staan we samen op het speelveld.''