ZAANDAM - De verkoop van Aholds Argentijnse supermarktketen Disco dreigt in gevaar te komen. Nieuwe rechtelijke uitspraken zouden volgens Ahold ertoe kunnen leiden dat de overdracht van de aandelen aan koper Cencosud "in het uiterste geval" tijdelijk moet worden teruggedraaid. Het concern heeft woensdag aangekondigd in hoger beroep te gaan bij het Argentijnse hooggerechtshof.

De kwestie draait erom dat Ahold in november 85 procent van de aandelen in Disco heeft verkocht aan Cencosud zonder toestemming vooraf van de Argentijnse mededingingsautoriteiten. Met de overname van de 237 supermarkten is een bedrag van 315 miljoen dollar gemoeid.

Vorige maand keerde Ahold zich tegen een uitspraak van een lokale rechter. Die had de transactie ongeldig verklaard en besloten dat de koop in elk geval tijdelijk moest worden teruggedraaid. Ahold had gevraagd de uitvoering van dit vonnis op te schorten, zolang het hoger beroep loopt. Dat is echter 23 december afgewezen door het hof van beroep in Mendoza.

"De gevolgen van deze uitspraken worden nu bestudeerd, terwijl Ahold een hoger beroep voorbereidt bij het Argentijnse hooggerechtshof tegen de ongunstige rechterlijke uitspraken", aldus het concern in een persbericht.