PARIJS - De Franse producent van apparatuur voor telecomnetwerken, Alcatel, praat met het failliete KPNQwest over diens financiële verplichtingen aan het Franse bedrijf. Dat heeft een woordvoerder van Alcatel maandag bevestigd.

Alcatel verkoopt telecomnetwerken waarover KPNQwest diensten levert. Hoeveel geld KPNQwest schuldig is, wil de Alcatel-zegsman niet vertellen.

In de Franse krant Les Echos becijferen analisten het bedrag dat KPNQwest schuldig is, op zo'n 100 miljoen euro. Volgens datzelfde dagblad is Alcatel in oktober vorig jaar al gestopt met leveranties, omdat de onbetaalde rekeningen toen al begonnen op te stapelen.

Een woordvoerder van Alcatel Nederland wilde niet ingaan op de vraag of het faillissement van KPNQwest nog gevolgen heeft voor de Nederlandse vestiging. Eind mei maakte Alcatel Nederland bekend fors te willen in het werknemersbestand. In het bedrijf verdwijnen van de 473 functies. De reorganisatie wordt noodzakelijk geacht wegens de slechte marktomstandigheden in de telecomsector.

Hoewel glasvezelexploitant KPNQwest failliet is verklaard, onderhandelt de onderneming verder over de verkoop van het hele bedrijf of onderdelen daarvan. KPNQwest heeft bevestigd dat het Amerikaanse AT&T een van de potentiële overnamekandidaten is.