NIEUWEGEIN - De automatiseerder Ordina is bereid zijn bod op de aandelen van branchegenoot PinkRoccade te verhogen met 20 miljoen euro tot 370 miljoen euro in contanten. Voorwaarde blijft wel voor het bedrijf dat het een boekenonderzoek bij PinkRoccade kan doen. Dat heeft Ordina donderdag bekendgemaakt.

PinkRoccade liet eerder op de dag nog weten voor een overname door Getronics te kiezen. Deze automatiseerder deed woensdag in de overnamestrijd een verhoogd bod van ongeveer 350 miljoen euro in contanten. Als nadrukkelijke voorwaarde stelde Getronics daarbij dat een derde partij geen inzicht mag krijgen in de financiële situatie van PinkRoccade.

Financiering

Ordina meldde het verhoogde bod te financieren met bankleningen van 225 miljoen tot 250 miljoen euro en een aandelenemissie. Volgens de automatiseerder heeft overleg met de raad van bestuur van PinkRoccade eerder deze week geleid tot een nuttige uitwisseling van inzichten. Bestuursvoorzitter R. Kasteel van Ordina stelde overtuigd te zijn van "de uitermate goede fit", zowel op strategisch als bedrijfscultureel gebied, tussen de twee ondernemingen.

PinkRoccade stelde eerder op de dag dat het nieuwe gesprek met Ordina niet had geleid tot een wezenlijk ander oordeel over de voordelen van onderlinge samenwerking. "De combinatie met Getronics blijft in strategisch opzicht voor PinkRoccade het juiste antwoord op de huidige en toekomstige uitdagingen", aldus het bedrijf.

Afwachten

Een woordvoerster van PinkRoccade zei donderdagavond niet op het nieuwe bod van Ordina te kunnen reageren. De automatiseerder wil eerst een overleg met de grootaandeelhouders afwachten en dat vindt vrijdagmiddag plaats.

Open boek

De grootaandeelhouders (de Staat, ING Investment Management, Delta Lloyd Asset Management, Fortis ASR Verzekeringsgoep en Aegon Investment Management) lieten in een reactie nogmaals weten dat Ordina net als Getronics een kijkje in de boeken moet kunnen nemen.