De producent van afbakbroodjes Dutch Bakery neemt samen met investeringsmaatschappij Standard Investment PB Bake Off over, een bakkerij van bladerdeegproducten.

Financiële details worden niet bekendgemaakt. Het is de derde overname in twee jaar tijd die Dutch Bakery doet.

PB Bake Off is één van de leidende producenten van luxe zoete broodjes, oftewel viennoiserie, croissants en kaasstengels.

"Met deze overname krijgen we de beschikking over belangrijke extra productiecapaciteit, bijvoorbeeld op de croissantlijn van PB Bake Off, waar 140 miljoen croissants per jaar op kunnen worden gebakken. Hetzelfde geldt voor de nieuwe diepvriesfaciliteit", zegt directeur Rob Verhoef van Dutch Bakery.

Dutch Bakery nam in 2015 de thuisafbakdivisie van Bakkersland over en lijfde eind vorig jaar broodsnack-specialist Tjendrawasih in.

Dutch Bakery is in Nederland marktleider op het gebied van afbakbrood en broodsnacks. Het bedrijf is in 1936 opgericht en telt ongeveer vierhonderd werknemers.

De onderneming bakt jaarlijks bijna een miljard broodjes, die in Nederland en in het buitenland aan grote supermarktconcerns worden verkocht.