Eneco neemt Belgische activiteiten van Eni over

De Nederlandse energieleverancier Eneco neemt de Belgische activiteiten van het Italiaanse energiebedrijf Eni over. Ook zal het Nederlandse bedrijf drie windmolens van Eni België overnemen.

Door de overname zal Eneco België meer dan een miljoen huishoudens en 55.000 zakelijke klanten voorzien van elektriciteit en gas, meldt het concern vrijdag na het tekenen van de overeenkomst. ​ 

Het behoort daarmee tot de top drie van energieleveranciers in België. Hoeveel er voor Eni België wordt betaald, is niet bekendgemaakt.

"Daarmee zet Eneco een belangrijke stap in haar ambitie om de Belgische energievoorziening nog verder te verduurzamen", stelt het energiebedrijf.

"Eneco wil de grotere slagkracht gebruiken om nog meer te investeren in lokale wind- en zonne-energie." Eneco is sinds augustus 2011 actief op de Belgische markt.

Het Nederlandse concern belooft zorgvuldig en "in nauw overleg met de sociale partners" te bekijken hoe de bedrijven samengevoegd kunnen worden.

"Voor de klanten van Eneco en Eni België verandert er voorlopig niets: de contractvoorwaarden en tarieven worden niet beïnvloed door deze overeenkomst. Op termijn verandert voor de Eni-klanten wel de merknaam naar Eneco."

Nuon

Eni kocht de activiteiten in België in 2012 van Nuon. Dat de onderdelen nu weer van de hand worden gedaan past volgens de Italianen bij de strategische koers die het concern voor de periode 2017 tot 2020 heeft uitgestippeld.

Behalve in Nederland en België, is Eneco ook nog actief in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In de thuismarkt heeft het bedrijf 2,1 miljoen klanten. In de andere landen gaat het niet om directe energielevering, maar heeft de onderneming onder meer wind- en zonneparken.

Onlangs nam Eneco tevens een belang van 50 procent in LichtBlick. Dat is een Duits energiebedrijf dat handelt in groene stroom en software ontwikkelt voor duurzame energieoplossingen.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie