AMSTERDAM - De luchtvaartmaatschappij Dutchbird blijft dinsdag aan de grond wegens het uitblijven van betalingen door het moederbedrijf Exel Aviation Group. Dat heeft woordvoerder A. Balk van Dutchbird dinsdag laten weten. Een vlucht naar Egypte is geschrapt en ook de voorgenomen vluchten voor de komende weken staan ter discussie.

Reizigers worden dinsdag nog omgeboekt naar vluchten van Martinair en Transavia, maar hoe de reizigersstroom de komende dagen opgevangen moet worden weet niemand. De chaos is bij Dutchbird compleet. Een reddingspoging liep maandag in het honderd. Aandeelhouder H. Prins besloot maandagavond zichzelf te benoemen tot statutair directeur.

"Wij hebben geen idee wat de heer Prins van plan is met Dutchbird", aldus Balk. Hij hoopt dat daarover in de loop van dinsdagochtend duidelijkheid komt en dat er in de loop van de middag een persbericht wordt uitgegeven.

Thomas Cook

Alle vakantiegangers die een vakantie bij Neckermann of Thomas Cook geboekt hebben waarbij gevlogen wordt met Dutchbird, kunnen ervan verzekerd zijn dat hun vakantie doorgang vindt, zo schrijft reisorganisatie Thomas Cook in een persbericht.

"De consument sluit een contract af met de touroperator en niet met de vervoerder. Dit betekent in het geval Dutchbird niet vliegt, Neckermann en Thomas Cook alternatief vervoer regelen en een ieder daarvan persoonlijk op de hoogte brengen. Dit conform ANVR voorwaarden."