EMMEN/DELFZIJL - Tientallen werknemers van het chemiebedrijf Teijin Twaron hebben hun kerstpakket geweigerd. Zij zijn ontevreden over het feit dat de directie heeft besloten de helft van het kerstpakket van 50 euro weg te geven aan een goed doel.

De andere helft van het pakket bestond uit een bon waar de personeelsleden zelf een besteding voor konden vinden, zoals een wijnpakket of een bezoek aan een schoonheidssalon.

Een zegsvrouw van het bedrijf noemt het "ondankbaar" van de werknemers. "Een kerstpakket is geen secundaire arbeidsvoorwaarde waar we als bedrijf verplicht toe zijn, het is een cadeautje", stelt ze. "Het is niet aardig om een cadeau weg te gooien." Het bedrijf besloot tot het alternatieve kerstpakket omdat Teijin Twaron het belangrijk vindt "dat een groot, welvarend bedrijf steun geeft aan mensen die het minder getroffen hebben."

Het pakket is overigens alleen geweigerd door werknemers van de vestiging Emmen. In Arnhem en Delfzijl waren de personeelsleden tevreden met hun kerstbonus.