Winkelketen Kijkshop sluit twintig van de 87 winkels. Dat bevestigt een woordvoerder dinsdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De filialen liggen verspreid over het hele land, maar concrete locaties konden nog niet worden gegeven.

De gesloten winkels waren niet meer rendabel, bevestigt de woordvoerder. Kijkshop zou volgens haar "achterstallig onderhoud" hebben gehad bij het optimaliseren van het winkelportfolio.

Kijkshop plaatst de medewerkers met vaste contracten over naar andere filialen. Tijdelijke contracten worden niet verlengd, aldus de woordvoerder. Vacatures zijn een tijd geleden al stopgezet.

De winkelketen is volgens de woordvoerder altijd bezig met hoe de winkelformule "zowel online als offline een goede plek in kan nemen". Deze strategie blijft onveranderd, en de winkelketen zal altijd met fysieke winkels blijven opereren. Voorlopig staan er geen verdere sluitingen op de agenda.

Kijkshop heeft veel last van de veranderende winkelwereld, waar klanten vaker kiezen voor online-aankopen. Het kwam in 2015 in handen van de Zweedse investeerder Listérus & Partners Capital Advisors.