EINDHOVEN - De Belastingdienst heeft opnieuw beslag gelegd op een bedrijfsonderdeel van de ExelAviationGroup van zakenman Erik de Vlieger. Het gaat om het onderhoudsbedrijf van het luchtvaartbedrijf op Eindhoven Airport. Dat heeft bestuurder M. Rog van vakbond De Unie vrijdag gezegd.

Volgens Rog kampt het onderhoudsbedrijf met achterstallige betalingen aan de fiscus. Indien de divisie niet met geld over de brug komt, gaat de Belastingdienst dinsdag over tot executieverkoop van de inventaris, aldus de vakbondsman.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Belastingdienst beslag legt op de inventaris van een onderdeel van de ExelAviationGroup. De Vlieger zei eerder op vrijdag dat Exel Operations, het uitzendbureau van het luchtvaartbedrijf, een belastingschuld heeft van enkele tonnen wegens achterstallige loonbelasting.

Gesprek

Vakbondsbestuurder Rog zei dat hij zaterdagmiddag een gesprek heeft met De Vlieger over de acties van de fiscus tegen het bedrijf. Rog en De Vlieger praten dan ook over de bestuurlijke crisis bij Dutchbird, onlangs door ExelAviationGroup overgenomen. Van het concern maakt ook luchtvaartmaatschappij Holland Exel deel uit.

Reisorganisaties TUI en Thomas Cook, die stoelen kopen bij Holland Exel, lieten na de eerste actie van de Belastingdienst weten dat de verre reizen die deze maatschappij uitvoert, gewoon doorgaan.

Zakenvluchten

Ook na de tweede inval hoeven passagiers niet bang te zijn dat hun vakantie in het water valt, aldus de reisorganisaties. Het onderhoudsbedrijf in Eindhoven verzorgt namelijk alleen reparaties aan de vloot vliegtuigen van Exel die zakenvluchten uitvoert, zegt een woordvoerster van Thomas Cook. "We maken ons wel zorgen. Elke keer zijn er onverwachte ontwikkelingen bij Exel. Wij volgen die nauwgezet", aldus de zegsvrouw.