Energiebedrijf NLE (voorheen Nederlandse Energie Maatschappij) zal met genoegen terugkijken op het afgelopen jaar. Het bedrijf zette een recordwinst van 12 miljoen euro in de boeken.

Ook het bedrijfsresultaat is sinds de oprichting in 2005 niet zo hoog geweest.

De omzet van NLE viel met 333 miljoen euro iets lager uit dan een jaar eerder. Vooral de sterk gedaalde energieprijzen speelden het bedrijf hier parten.

Sinds eind vorig jaar levert NLE naast energie ook internet, televisie en telefonie. In eerste instantie maakte 10.000 klanten hier gebruik van. Begin dit jaar kwamen er daar nog eens 20.000 klanten bij. Het bedrijf sprak de ambitie uit binnen enkele jaren 200.000 telecomklanten te hebben.

Vorig jaar zei het bedrijf nog ernaar te streven de komende vijf jaar ongeveer een half miljoen 'alles-in-één'-telecomklanten te strikken.

Een woordvoerder van NLE zei donderdag dat die doelstelling destijds ambitieus was en misschien ''niet helemaal" realistisch. ''Misschien redden we het wel. Dat zou mooi zijn. De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend", verklaarde ze.

Topman Harald Swinkels benadrukt nogmaals dat de toekomst van de energiemarkt  in meer dan alleen energielevering ligt. ''Door daar nu al op in te spelen bouwen wij een voorsprong op ten opzichte van de traditionele spelers in deze markt", zei hij.

Volgens hem is dat ook de reden dat NLE afgelopen jaar fors heeft geïnvesteerd in technologie. Daarnaast stapte het bedrijf naast telecom ook in snellaadstations voor elektrische auto's.