UTRECHT - Automatiseerder Ordina wil nog een poging doen om branchegenoot PinkRoccade in te lijven. Daarvoor wil Ordina 350 miljoen euro op tafel leggen. Ordina wil wel eerst een boekenonderzoek doen. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

Dinsdagavond liet een aantal grootaandeelhouders van Pink Roccade (de Staat, ING, Delta Lloyd, Fortis ASR en Aegon) weten dat het bedrijf het overnamebod van Ordina serieus moet nemen. Zij hebben gezamenlijk meer dan 50 procent van de aandelen in handen. De aandeelhouders hadden een nadere toelichting ontvangen over het voorstel van Ordina een bod uit te brengen en de financiering daarvan.

Met hun uitlatingen mengen de grootaandeelhouders zich in de discussie over de overname van Pink Roccade. Het bedrijf zelf wil liever door branchegenoot Getronics worden gekocht. Vorige maand meldden de automatiseerders dat zij "goede vooruitgang" hadden geboekt op weg naar de overname. Zij spraken de verwachting uit in december of januari een definitieve overeenkomst te bereiken.

Pink Roccade wilde niet reageren op het nieuws. "Wij hebben het bericht net ontvangen, daar geven wij op dit moment nog geen commentaar op", aldus een woordvoerder. Getronics liet in zijn reactie weten geen hoger bod op Pink Roccade uit te brengen.

Het bod van Getronics is lager dan het bedrag dat Ordina voor Pink Roccade overheeft. Getronics biedt omgerekend 338 miljoen euro. Ordina is van mening dat een samengaan van Ordina en Pink Roccade een uitstekende strategische keuze is. Eerder verdedigde Pink Roccade de liefde voor Getronics door te stellen dat een overname door Ordina geen strategische oplossing voor de langere termijn biedt.

De top van Pink Roccade is al geruime tijd van mening dat de onderneming te klein is om zelfstandig te kunnen overleven in de automatiseringsbranche.