UTRECHT - Het windpark voor de kust van IJmuiden levert pas vanaf de zomer van 2006 stroom aan het net. Aanvankelijk zouden de windmolens volgend jaar al gaan draaien, maar dan begint de bouw pas. De vertraging heeft te maken met het feit dat projectontwikkelaar E-Connection de financiering niet rond kon krijgen.

E-Connection kreeg te maken met een aantal investeerders dat afhaakte. Daarmee kwam de voortgang van het project in het geding. De totale investering in het park bedraagt 287 miljoen euro.

De investeerders Econcern en EIH maakten woensdag echter bekend alle rechten en vergunningen te hebben overgenomen. De realisatie van het windpark komt volgens beide partijen weer in zicht, maar wel met vertraging. De bouw begint naar verwachting begin volgend jaar. De eerste stroom wordt waarschijnlijk in augustus 2006 geleverd.

Het windpark van 120 megawatt levert genoeg stroom voor 125.000 huishoudens. Het komt 23 kilometer voor de kust bij IJmuiden te liggen. Ook Shell en Nuon werken aan een windpark voor de kust van Egmond. Dat staat veel dichter bij land dan de molens van Econcern en EIH.