DEN HAAG - De grootaandeelhouders van automatiseerder Pink Roccade staan positief tegenover een overname van het bedrijf. Dat hebben de Staat, ING, Delta Lloyd, Fortis ASR en AEGON, die samen meer dan de helft van Pink Roccade bezitten, dinsdag laten weten.

"De grootaandeelhouders hebben van Ordina een nadere toelichting ontvangen omtrent het voorstel van Ordina een bod uit te brengen en de financiering daarvan. Op grond hiervan zijn de grootaandeelhouders voorshands van mening dat Ordina een geloofwaardige partij is die een bod op Pink Roccade serieus overweegt", aldus de aandeelhouders in een verklaring.

Getronics

Pink Roccade zelf geeft echter de voorkeur aan een overname door branchegenoot Getronics. Vorige maand meldde de automatiseerder dat beide bedrijven "goede vooruitgang" hadden geboekt op weg naar de voorziene overname. De ondernemingen spraken de verwachting uit in december of januari een definitieve overeenkomst te bereiken.

Het bod van Getronics is echter lager dan het bedrag dat Ordina voor Pink Roccade over heeft. Getronics biedt omgerekend 338 miljoen euro, Ordina legt 350 miljoen in contanten op tafel.

Liefde

Pink Roccade verdedigt de liefde voor Getronics door te stellen dat een overname door Ordina geen strategische oplossing voor de langere termijn biedt. De top van Pink Roccade is al geruime tijd van mening dat de onderneming te klein is om zelfstandig te kunnen overleven in de automatiseringsbranche. In tegenstelling tot de groep grootaandeelhouders twijfelt Pink Roccade bovendien aan de manier waarop Ordina een overname denkt te financieren.