Modehuis McGregor Fashion Group België gaat reorganiseren. Voor de winkelketens McGregor en Gaastra wordt een koper gezocht.  

De rechtbank heeft ingestemd met een gerechtelijke reorganisatie die door de ketens is aangevraagd en die McGregor Fashion Group België de "ademruimte" moet geven om een doorstart van de ketens mogelijk te maken. 

De Rechtbank van Koophandel heeft een gerechtsmandataris aangesteld die de komende weken kandidaat-kopers gaat zoeken voor de winkels. 

De Belgische tak van het modehuis, dat in Nederland vorig jaar failliet ging en vervolgens een doorstart maakte onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group, telt twintig winkels en drie outletstores onder de merken McGregor en Gaastra. Er werken 184 mensen. 

De omzet van de fysieke winkels staat al een tijd onder druk, onder meer doordat klanten steeds meer online kopen. De online omzet van de merken is het afgelopen halfjaar juist met 24 procent gestegen. 

"In België nam het modehuis al eerdere belangrijke herstructureringsmaatregelen waarbij een aantal winkels werd gesloten, maar om de toekomst van de onderneming veilig te stellen is een ingrijpendere reorganisatie nodig", meldt de organisatie in een persbericht. 

De Belgische CEO Kris van de Mierop hoopt op een doorstart voor een zo groot mogelijk aantal personeelsleden en winkels. Hij zegt alles in het werk te stellen om "geschikte kandidaat-kopers te zoeken".