De financiering van de kabelexploitant zou zijn gestopt


Bekijk video

HOOFDDORP - Het is afgelopen met de exploitant van glasvezelkabels KPNQwest. In Londen zeiden bankiers woensdag dat er gestopt is met financiering. De komende dagen worden de operaties beëindigd. Volgens bewindvoerder E. Meijer van het in surseance verkerende bedrijf is er nog niets zeker. "Ik kan mij niet voorstellen dat de stekker eruit is", aldus Meijer woensdagavond.

De stekker eruit

Volgens de bankiers is het niet meer mogelijk dat het bedrijf verder draait zonder financiering. De aandeelhouders en bankiers zouden niet tot elkaar kunnen komen. Volgens Meijer komt er donderdagochtend een persbericht. "Het kan nog alle kanten opgaan. Ik heb nu nog geen idee welke richting het uitgaat. Als bankiers verklaren dat de stekker eruit is getrokken, dan zijn ze strafbaar."

KPNQwest vroeg 23 mei uitstel van betaling aan. Het bedrijf kampt met een schuldenlast van 1,8 miljard euro. De grootaandeelhouders Qwest (met een meerderheid) en KPN (40 procent) willen niet meer in het bedrijf investeren. De banken draaiden de geldkraan dicht. Zij hebben veel onderpanden.

/ECONOMIEKPN dieper in het rood door KPNQwestKPNQwest op randje van afgrond