Bouwbedrijf VolkerWessels ziet omzet en winst opnieuw stijgen

Bouwbedrijf VolkerWessels heeft de winst vorig jaar met ruim een vijfde weten op te voeren. De opbrengsten namen eveneens toe, ondanks nadelige wisselkoerseffecten en vertragingen aan projecten in Canada als gevolg van bosbranden.

Dat maakte de onderneming donderdag bekend. VolkerWessels boekte een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 103 miljoen euro, 21 procent meer dan in 2015. De omzet nam met 3 procent toe tot 5,5 miljard euro.

De orderportefeuille was eind vorig jaar goed voor 8,2 miljard euro aan toekomstige omzet. Dat is 6 procent meer dan een jaar eerder. Niet eerder had het bedrijf zo veel werk op de plank liggen.

Bouw- en vastgoedmarkt

Het herstel van de Nederlandse bouw- en vastgoedmarkt zette in 2016 door. Dat resulteerde in een stijging van de omzet in dat segment met 11 procent tot ruim 1,9 miljard euro.

Infrastructuurprojecten op eigen bodem brachten een kleine 1,4 miljard euro in het laatje, een fractie minder dan in 2015. Energie- en telecomprojecten waren goed voor 649 miljoen euro aan opbrengsten, een groei van 10 procent.

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk zag VolkerWessels de omzet met 3 procent aandikken. Omgerekend in euro's was evenwel sprake van een daling met 9 procent. Dat komt doordat het pond sterk onderuit is gegaan na het brexit-referendum in juni.

Verder heeft het bedrijf volgens topman Jan de Ruiter ''op dit moment'' geen last van het voorgenomen vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

Bosbranden

Bosbranden in de Canadese provincie Alberta zorgden voor vertragingen bij een aantal bouwprojecten. De Noord-Amerikaanse tak van VolkerWessels zag desondanks de opbrengsten met 9 procent toenemen. Dat is deels te danken aan een overname in Canada, maar ook aan verbeterde economische omstandigheden in de Verenigde Staten.

Voorspellingen

Aan voorspellingen voor 2017 waagde VolkerWessels zich niet. Het bedrijf ging evenmin in op zijn toekomstplannen. Onlangs werd bekend dat het de mogelijkheden voor een beursgang onderzoekt.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie