De ongeveer driehonderd winkels van Bruna worden toch geen ophaal- en verstuurpunt voor pakketjes en post van Sandd en DHL. De noodlijdende boekwinkelketen wil in plaats daarvan prioriteit geven aan het verbeteren van zijn resultaten.

''Wij betreuren dat we moeten stoppen met dit initiatief, maar Bruna is tot de conclusie gekomen dat deze samenwerking een stap te ver is in de huidige situatie", zo bevestigde interimtopman Rob Schuyt na berichtgeving van De Telegraaf.

De samenwerking met Sandd en DHL was bij aankondiging in december al niet onomstreden. Concurrent PostNL heeft eveneens loketten in de filialen van Bruna en dat postbedrijf is tevens een belangrijke aandeelhouder van de keten. DHL blijft overigens wel logistieke diensten verlenen aan Bruna.

Bruna staat er financieel niet goed voor. Aandeelhouders PostNL en ING hebben al moeten bijspringen met speciale financiering om de keten aan zijn verplichtingen te kunnen laten voldoen. Ook was er binnen het bedrijf recent onenigheid over de te voeren strategie. Dit leidde ertoe dat eind december de vorige directeur aan de kant is geschoven.