AMSTELVEEN - De toestellen van Air France-KLM waren in de maand november iets minder bezet dan dezelfde periode een jaar geleden. Dat heeft de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij dinsdag bekendgemaakt.

Het aantal passagiers (5,03 miljoen) nam 3,2 procent toe. Een nog sterkere stijging (4,2 procent) was er bij de zogeheten verkochte passagierskilometers. Maar omdat het aantal beschikbare stoelen met 4,8 procent nog sterker groeide, werd de overcapaciteit ook iets groter. De bezettingsgraad per toestel daalde daardoor licht, met 0,4 procentpunt naar 75,7 procent.

Air France-KLM vindt de lichte daling in de bezettingsgraad geen reden tot zorg. In het persbericht spreekt de luchtvaartmaatschappij van "bevredigende" vervoerscijfers.

De vluchten naar Noord- en Zuid-Amerika deden het goed. Van alle beschikbare stoelen op die vluchten was er bijna 81 procent bezet. De bezettingsgraad lag 1,2 procentpunt hoger dan een jaar geleden. De routes naar Azië en het gebied van de Stille Oceaan lieten een ander beeld zien. De bezettingsgraad op die vluchten daalde met 3 procentpunt tot 80 procent.

Het vrachtvervoer ontwikkelde zich in november goed. De zogeheten beladingsgraad steeg van 72,5 naar 72,8 procent.