NEW YORK - De Amerikaanse consumenten hebben in mei wat meer vertrouwen gekregen in hun economie. Dit blijkt uit dinsdag gepubliceerde gegevens van de Conference Board. De vertrouwensindex die dit onderzoeksinstituut hanteert, steeg deze maand van 108,5 in april naar 109,8. De stijging kwam grotendeels overeen met de verwachtingen van analisten.

Volgens de Conference Board wijzen de nieuwe cijfers erop dat de economie in de Verenigde Staten verder herstelt. Het groeitempo zal echter niet versnellen, aldus directeur Lynn Franco.

Op de beurs in New York konden de cijfers een verdere daling van de aandelenkoersen niet stoppen. Beleggers op Wall Street maken zich vooral zorgen over de terrorismedreiging en te dure aandelen.

Bij aanvang van de handel stegen de koersen nog toen velen de koersdalingen van vorige week aangrepen om aandelen bij te kopen, maar na circa twintig minuten sloeg de stemming om. De Dow-Jonesindex stond na anderhalf uur handel 1,15 procent lager en de Nasdaq-index moest 1,6 procent prijsgeven.