HOOGEZAND - Armstrong in Hoogezand, fabrikant van plafondsystemen, sluit in maart de deuren. De 135 werknemers die door maatregel op straat komen te staan, zijn afgelopen het weekeinde ingelicht. Dat heeft H. Smedes van CNV Bedrijvenbond maandag bevestigd.

Armstrong wil de productie naar het Duitse Münster verplaatsen. Een drie weken durende staking van het personeel in september heeft de leiding van het Amerikaanse concern niet van dit plan af kunnen houden. De stakers eisten dat een alternatief plan om een deel van het bedrijf open te houden door Amstrong serieus zou worden bestudeerd. Een rapport van PricewaterhouseCoopers (PWC), dat als onafhankelijk arbiter optrad, pakte echter negatief uit voor de werknemers.

CNV Bedrijvenbond noemt de sluiting van Amstrong wrang. "In het rapport van PWC is een aantal voor het personeel belangrijke punten niet meegenomen. Van een onafhankelijke rapporteur hadden we anders verwacht", aldus Smedes. De vakbonden ondernemen echter niets meer tegen het rapport. "Onze juridische middelen zijn uitgeput."

Het sociaal plan dat voor het personeel werd opgesteld, is inmiddels goedgekeurd. Veertien verkoopmedewerkers behouden hun baan. Voor de overige werknemers wordt met behulp van bemiddeling en outplacement ander werk gezocht.