AMSTERDAM - Automatiseerder Getronics spint garen bij het miljoenencontract dat de Amerikaanse computerfabrikant Dell heeft afgesloten met Philips. Een consortium van Dell, Getronics en Atos Origin gaat vijf jaar de automatisering voor Philips verzorgen. Het contract omvat 75.000 bureaucomputers in zestig landen, zo maakten de bedrijven donderdag bekend.

Topman Klaas Wagenaar omschreef Getronics' aandeel in het contract als "de grootste nieuwe klant sinds onze recente omwenteling". De onderneming balanceerde enige tijd geleden op de rand van de afgrond. Nadat de oude directie naar huis was gestuurd, namen Wagenaar en Axel Rückert in februari 2003 het roer over. Ze voerden een saneringsplan door en kregen Getronics weer op de been. Eind vorig jaar nam Rückert afscheid als bestuursvoorzitter en volgde Wagenaar hem op.

Geen van de bedrijven wilde zeggen hoeveel geld er precies met het contract is gemoeid. Dell sprak van een "multi-miljoen-contract" in euro's. Volgens bronnen zou Getronics' aandeel in de transactie 80 à 90 miljoen euro bedragen.

Getronics-topman Wagenaar verwacht dat begin volgend jaar de eerste omzetten die uit het contract voortvloeien. Volgens hem plukt de onderneming de vruchten van de samenwerkingsstrategie met grote partners, zoals Dell, waardoor Getonics kan meedingen naar grote internationale contracten.