Heijmans bereikt akkoord over hervatten verbouwing N23

Heijmans heeft overeenstemming bereikt met de provincie Noord-Holland over het hervatten van de verbouwing van de N23 Westfrisiaweg. Onenigheid over het project en een dreigende arbitragezaak zetten de bouwer lange tijd onder druk.

Die zaak is nu van de baan, meldt het bedrijf woensdag nabeurs.

Over de uitvoering van het project, dat Heijmans 200 miljoen euro moet opleveren, was een verschil van inzicht ontstaan dat te maken had met de bodemgesteldheid. ''Intensieve gesprekken" hebben ervoor gezorgd dat de weg nu naar verwachting eind 2018 weer open kan gaan. Dan moet een deel van de weg zijn verbreed en zijn onder meer kruispunten vervangen door rotondes.

Voor het N23-project was een boeteclausule van 10 procent van de bouwsom afgesproken als bepaalde opleverdata niet zouden worden gehaald. Heijmans zegt daar nu nog niets over, maar laat weten donderdag voor opening van de beurs de financiële consequenties van het akkoord toe te lichten. Het bedrijf leverde sinds eind oktober al ruim 20 procent aan beurswaarde in.

Voor een ander groot probleemdossier werd in december al een oplossing gevonden. Het bouwbedrijf kwam met Waterschap De Dommel overeen dat de samenwerking bij de Energiefabriek Tilburg wordt stopgezet. Dat leverde een kostenpost van 15 miljoen euro op.

Lees meer over:
Tip de redactie