AMSTERDAM - De overname van uitzendbureau Start door uitzendconcern United Services Group (USG) is definitief geworden. De ondernemingsraden van beide bedrijven en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zijn er mee akkoord gegaan. Dit heeft USG vrijdag bekendgemaakt.

De bedrijven kondigden de overname begin april aan. Inmiddels heeft USG 51 procent van Start in handen. Het resterende belang van procent verwerft USG uiterlijk in 2004.

De hele transactie kost USG maximaal 175 miljoen euro. Om het eerste deel van de overname te financieren, gaf USG ongeveer 2 miljoen nieuwe aandelen uit ter waarde van omstreeks 45 miljoen euro. De stichting die eigenaar is van Start zet de resterende overnamesom om in een achtergestelde lening aan USG met een looptijd van tien jaar. Hierdoor hoeft USG geen verder beroep te doen op de kapitaalmarkt.

USG, voortgekomen uit Unique, wordt door de overname het tweede uitzendconcern van Nederland na Randstad. De combinatie was vorig jaar goed voor een gezamenlijke omzet van 1,6 miljard euro. Internationaal krijgt USG met Start in de gelederen een sterkere positie in Spanje, waar Start de nummer drie is, in Italië en Centraal Europa.

Wegens de overname wordt de publicatie van de halfjaarcijfers van de gecombineerde ondernemingen verschoven van 25 juli naar 4 september van dit jaar.