UTRECHT - De ondernemingsraad (OR) van de Nederlandse Spoorwegen heeft een alternatief dienstrooster voor het 'rondje om de kerk' ontwikkeld. De OR kiest voor een verdeling van de 'lusten en lasten' onder conducteurs en machinisten. Dat heeft OR-voorzitter G. Wold donderdag gezegd.

In het model hoeven niet steeds dezelfde conducteurs en machinisten op te draaien voor problematische trajecten zoals tussen Weesp en Lelystad of de trein naar Hoek van Holland. Daar heerst over het algemeen veel agressie onder passagiers. Bovendien rijden er in de plannen van de OR meer treinen en verbeteren de service en punctualiteit. Ook varieert de route die treinen rijden, een grote wens van machinisten en conducteurs.

Het alternatief van de OR volgt na maanden onderzoek en vele gesprekken met personeel. De opdracht volgde op de zogenoemde april-akkoord van vorig jaar. Directie, bonden en ondernemingsraad sloten 23 april 2001 vrede, waarmee een einde kwam aan maandenlange onrust en zelfs spoorstakingen.

Het ei is gelegd. "Hiermee moet een einde komen aan tientallen jaren gesteggel en conflicten over de inzet van rijdend personeel", verklaarde Wold. De OR heeft het plan inmiddels overhandigd aan de directie van NS-Reizigers. Legt de directie het alternatief voor het rondje om de kerk naast zich neer, dan beslist een onafhankelijke commissie welk rooster het meest geschikt is. Wold vindt dat de NS niet om dit plan heen kan.

Nieuwe plan goedkoper

Volgens de OR is zijn plan beduidend goedkoper dan het huidige rooster. Zo zijn er 2 procent (120 mensen) minder mensen nodig om de treinen te laten rijden. De NS kan die mensen als reservepersoneel inzetten bij storingen. Hierdoor vallen er minder treinen uit. Verder komt het plezier voor de werknemers weer terug. "Het wordt weer hartstikke leuk om bij NS te werken", zei Wold.

De OR meent dat de invoering van het rondje om de kerk vorig jaar de verhoudingen tussen personeel en directie heeft geschaad. Het alternatief kan volgens de personeelsvertegenwoordiging een ommekeer teweegbrengen, omdat het personeel zelf betrokken is geweest bij het ontwikkelen van het plan. Het plan kan volgens Wold rekenen op een enorm draagvlak onder het personeel.

Vakbonden enthousiast

De directie van NS heeft waardering voor het werk, maar kan niet inhoudelijk reageren. "We moeten het eerst goed bestuderen", aldus een woordvoerder. Hij verwacht dat de directie in de eerste week van juli een reactie geeft.

De vakbonden zijn unaniem vol lof over het alternatief van de OR. Bestuurder A. van den Berg van FNV Bondgenoten noemt het plan goed voor het personeel en goed voor de klanten. "En dus voor het bedrijf." Het plan heeft bovendien een breed draagvlak door alle lagen van de NS heen, voegt W. Kusters van de CNV Bedrijvenbond toe. De directie kan volgens de werknemersorganisaties dan ook bijna niet om het voorstel heen. Van den Berg: "Er is heel moeilijk een speld tussen te krijgen."

/ECONOMIENS presenteert alternatief rondje om de kerk