Unilever biedt werknemers van de te sluiten onderzoeksafdeling in Vlaardingen hulp bij de overstap naar de nieuwe vestiging in Wageningen. 

Het bedrijf biedt onder meer collectief busvervoer aan in de eerste jaren na de verhuizing, die in 2019 plaatsvindt. Dat meldt vakbond CNV Vakmensen woensdag.

De bond heeft een sociaal plan afgesproken met de voedings- en verzorgingsmiddelenfabrikant dat ervoor zorgt dat de huidige ruim achthonderd werknemers in Vlaardingen hun baan kunnen behouden, als ze dat zelf willen.

Unilever maakt de overstap naar Wageningen daarbij makkelijker, onder meer via het busvervoer waarbij de reistijd als werktijd geldt. Ook komt er een regeling die een verhuizing naar de regio Wageningen aantrekkelijker maakt. Die maatregelen gelden tot en met 2024.

Wageningen

Unilever wil zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten centraliseren. In Wageningen, dicht bij de universiteit en een hele voorraad daar gevestigde start-ups, gaat het bedrijf voortaan al zijn innovatiewerk op het gebied van voeding doen.

Werknemers die er vanwege een reistijd van meer dan anderhalf uur voor kiezen elders aan de slag te gaan, kunnen aanspraak maken op een vertrekregeling waarbij Unilever meewerkt in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Het bedrijf lieten woensdag weten blij te zijn dat alle maatregelen ervoor zorgen dat '',iedereen van werk naar werk'' kan worden begeleid.